Adab-Adab kanggo anu teu damang – Masihan Wasiat Bagian Kadua

0
290
masihan wasiat bagian kadua

Adab-Adab kanggo anu teu damang – Masihan Wasiat Bagian Kadua

Urang teraskeun ngabahas adab-adab nalika urang teu damang, nu tos di jelaskeun teh nyak kahiji urang kedah sabar sareng ridho, kadua husnodhon atanapi sae sangka ka Allah Azza wa jalla, katiluna ngahadirkeun khouf sareng roja’, khouf teh sieun ka Allah Azza wa Jalla ari roja’ teh harepan nalika urang nuju teu damang, margi saur Rasul shalallahu ‘alaihi wassalam “Moal ngumpul dua perasaan ieu dina hiji jalmi nalika kondisina bade maot kajabi Allah Azza wa Jalla bakal nga amankeun eta jalmi tina naon-naon anu dipikaseuena, tur masihkeun ka eta jalmi naon-naon anu diharepkeunna”.

Anu ka lima na ngaoskeun :

“لا إله إلا الله والله أكبر لا إله إلا الله وحده لا شريك له لا إله إلا الله له الملك وله الحمد ا إله إلا الله ولا حول ولا قوة إلا بالله”

sabab saur Nabi Shalallahu ‘Alaihi Wassalam sing saha jalmi nu maca opat kalimat eta nalika teu damangna teras maot, maka eta jalmi moal ka kenaan ku sene neraka.

Ka genep na ku urang geu tos ka bahas, sahebat kumaha wae urang teu damang urang ulah dugikeunn nyuhungkeun maot, ngado’a nyuhunngkeun maot “Ya Allah pundut wae nyawa abi teh tibatan kieu-kieu teuing mah” teu kenging, upami bade ngado’ana :
“أَللهُمَّ أَحْيِنِي مَا كَانَتِ الْحَيَاةُ خَيْرًا لِي، وَتَوَفَّنِي إِذَا كَانَتِ الْوَفَاةُ خَيْرًا لِي”

“Ya Allah hirupkeun abdi upami hirup abdi langkung sae tibatan maot abdi, sareng maotkeun abdi upami memang maot teh langkung sae”.

Katujuh na nunaikeun kawajiban-kawajiban sapertos umpama wae gaduh sametan, atanapi aya padamelan anu teu acan beres tapi atos dibayar upami henteu amanatkeun eta teh ka ahli waris, ka lebeut kadholiman anu kadholiman ieu teh kantos dilakukan tur teu acan di halalkeun ti batur anu ku urang kantos didholimanna.

Tah nu terakhir nu kamari ku urang di bahas nyaeta wasiat, naon sababna ? sabab masihan wasiat nalika hiji jalmi bade maot ieu teh kalebeut perkara anu diparentahkeun ku Allah Azza wa Jalla oge ditekeunkeun pisan Ku Rosul ‘Alaihi sholatu wassalam…

Sakitu wae cutatan tina ceramah islam perkawis akhlak anu di dugikeun ku ustadz abu haidar assundawy anjeun tiasa ngadangukeun siaran langsungna unggal dinten jum’at enjing-enjing tabuh 05:30 mung di radio rodja bandung 1476AM khusus daerah bandung sabudererennana tiasa oge didangukeun ngalangkungan streaming http://live.radiorodjabandung.com

Kanggo ngadangukeun ceramah islam bahasan nu tos kapengkeur tiasa Download Ceramah Bahasa Sunda Akhlak Seorang Mukmin.

Mugi-mugi tiasa mangpaat.

TINGGALKAN KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here