Bab Taubat – Hadits Pertama – Kitab Riyadush Shalihin (Ustadz Abu Haidar Assundawy)

0
128

Kajian ini merupakan rekaman kajian akhlak dalam bahasa sunda yang tayang pada Jum’at pagi, 04 Jumadal Akhiroh 1435H / 04 April 2014, pukul 05:30-07:30 WIB di Radio Rodja Bandung. Pada pembahasan sebelumnya, Ustadz Abu Haidar Assundawy. telah menjelaskan tentang Bab Taubat Muqodimmah, dan kali ini beliau akan melanjutkan ke pembahasan Bab Taubat dari Hadits Pertama. Pembahasan ini diangkat dari kitab Riyadush Shalihin karya ulama besar yang bernama Yahya bin Syaraf bin Hasan bin Husain An-Nawawi Ad-Dimasyqiy rahimahullah.

Program Kajian Kitab Riyadush Shalihin – Ustadz Abu Haidar Assundawy di Radio Rodja Bandung

Simak program ini di Radio Rodja Bandung setiap:

Jum’at pagi, 05:30-07:30 WIB

Ringkasan Kajian dalam Rekaman ini: Kitab Riyadush Shalihin

Bab Taubat (باب التوبة) – Hadits Pertama

وعن أبي هريرة رضي الله عنه قال: سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: ((والله إني لاستغفر الله وأتوب إليه في اليوم أكثر من سبعين مرة))(57) [رواه البخاري].

“Saur Abu Hurairah Abdi nguping Rasulullah Shalallahu ‘alaihi wassalam ngadawuh “Demi Allah saestuna kami leres-leres istrigfar ka Allah (nyuhungkeun ampun ka Allah) sareng tobat kamantena dina sadinten langkung titujuh puluh kali” Hadits shohih ieu diriwayatkeun ku imam bukhari no 6307. Ieu hadits nuduhkeun yen tobat teh wajib, margi aya dua faidah tina tobat, kahiji ngalaksanakeun parentah Allah sareng rosulna, anu kadua nuturkeun sunnah rosul margi Nabi Shalallahu ‘alaihi wassalam teu weleh istigfar ka Allah azza wa jalla sareng tobat dina sadinten teh langkung ti tujuh puluh kali.

Naon ari hartosna istigfar atanapi ucapan astagfirullah? makna atanapi hartos astagfirullah nyuhungkeun magfiroh ari hartosna magfiroh nyaeta dihapusna dosa sareng digentosna eta dosa ku kasaean, sabab dihapus dosa teh ngandung dua unsur, unsur nu kahiji dihapus eta dosa teh (dihapus tina catetannana, adzab anu tadina tos dianco kaanjena, dampak awon tina dosa), unsur nu kaduana digentos ku kasaean, digentos ku sumanget kanggo ngalakukeun kahadean, digentos kuhidayah.

Bagaimana kelanjutan penjelasan hadits diatas ?
Silahkan simak pembahasan lebih lanjutnya dengan mendownload sekarang juga atau dengarkan langsung melalui player yang telah tersedia.

Download Kajian Kitab Riyadush Shalihin – Ustadz Abu Haidar Assundawy : Bab Taubat

TINGGALKAN KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here