Bulughul Maram – Hadits ka 99 (Bab ibak sareng Junub) – Ustadz Abu Haidar As-Sundawy

0
120
bulughul-maram-sunda

Bulughul Maram, kitab ieu dibahas nganggo basa sunda ku Ustadz Abu Haidar As-Sundawy unggal dinten salasa tabuh opat sonten dugika bade maghrib di Masjid Umar Bin Khattab, Desa Selacau – Batujajar, Kab. Bandung Barat.

Dina kasempatan ieu Ustadz ngajelaskan Hadits nu ka-99 di Bab Ibak sareng hukum junub.

عن علي بن أبي طالب رضي الله عنه قال: كان رسول الله صلى الله عليه وسلم: “يقرئنا القرآن ما لم يكن جنباً

Ti Ali Radhiyallahu’anhu nyarios : Nabi shalallahu alaihi wasallam teu weleh ngadugikeun Al-Quran teras-terasan kajabi upami nuju junub.

Nu dimaksad macakaeun Alquran sareng ngajarkeun Al-quran ka abdi sadaya nyaeta di talqin (nyaeta dituntun dina ngucapkeun kalimat).

Numutkeun sapalih ulama haram hukumna maca quran nalika junub. Tur kalebet oge setiap jalmi anu ngalaman hadas ageung. Contohna Hadas ageung teh kanggo istri mah Haidh sareng Nifas sareng junub oge. Upami hadas alit mah contohna nu batal wudhuna teu kedah ibak. Sapalih ulama sapertos ulama2 hanabilah netelakan ieu haram. Naha sadayana sepakat ? Heunteu, sapalih ulama ngengenkeung. Kumargi hadits ieu nabi teu maca Al quran, teu maacakeun Al-quran nuju junub teu ngandung hartos haram. Mungkin wae afdhalna teu maca Al-quran. Anapon lamun sajabi maca Al-quran sapertos dzikir, nyebat Alhamdulillah, Astaghfirullah, Lailaha Illallah, Bismillah, eta mah teu dilarang sanaos kanggo anu junub, anu haidh atanapi anu nifas oge. Dzikir kitu di kengengkeun kanggo anu junub kitu deui kanggo anu haidh sareng nifas.

Syaikh taqiyuddin salah sawios ulama hanabilah oge netelakeun saur Syaikh Taqiyudin para imam tos ijma’ ngeunaan haramana maca alquran kanggo anu junub tapi dzikir mah dikengengengkeun.

Hadits ieu oge ngajelaskeun kengengna maca Al-quran kanu jalmi anu ngagaduhan hadas alit, sabab hadits ieu netelakeun salami teu junub (upami junub mah hadas ageung) . Berarti upami hadas alit kengeng maca aquran, hadas alit teh jalmi anu wudhuna batal ku hal-hal anu ngabatalkeun wudhu sapertos papang, miceun, kaluar angin sareng nuang daging onta.

Pedaran salajengna, mangga download audio ieu.

Inpormasi
FB : facebook.com/Rodja.Bandung
Instagram : instagram.com/radiorodjabandung/
Youtube : youtube.com/rodjabdg

TINGGALKAN KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here