Bab Sabar – Hadits Ke-44 – Kitab Riyadush Shalihin ( Ustadz Abu Haidar Assundawy )

0
357

Kajian ini merupakan rekaman kajian kitab Syarah Riyadush shalihin yang tayang pada Jum’at Pagi, Jum’at, 7 Jumaada al-THaany 1436 H/27 Maret 2015, pukul 05:30-07:30 WIB di Radio Rodja Bandung dengan format bahasa Sunda, dalam rekaman kajian ini dibahas tentang hadits ke-44 dari Bab Sabar oleh pemateri Ustadz Abu Haidar Assundawy, lengkap beserta sesi tanya jawab. Pembahasan ini diangkat dari kitab Riyadush Shalihin karya ulama besar yang bernama Yahya bin Syaraf bin Hasan bin Husain An-Nawawi Ad-Dimasyqiy rahimahullah.

Program Kajian Kitab Riyadush Shalihin – Ustadz Abu Haidar Assundawy di Radio Rodja Bandung
Simak dan ikuti program ini di Radio Rodja Bandung 1476 AM setiap:
Jum’at pagi, 05:30-07:30 WIB

Berikut Kutipan dari kajian ini (dalam bahasa sunda):

Palajaran anu tiasa dicandak tina Hadits ieu :
Palajaran anu kahiji yen Hadits Ieu Ngajelaskeun Kahebatan Kasabaran Ummu Sulaim, Nu Nalika Murangkalihna nu nuju lucu-lucuna Maot, anjeuna tetep kalem, tenang, teu gemper, teu galideur, sabab naon? sabab hoyong masihan kacarogena anu nembeu mulih, dugikeun ka nalika maot, teras di taros ku carogena kaayaan putrana, anjeuna bertauriyah (berdiplomasi).
Teras anu kadua dina hadits ieu oge aya dalil kengengna bertauriyah (berdiplomasi), maksadna hiji jalmi, nyarioskeun kuhiji cariosan anu makna atanapi kalimat nu dicarioskeun benteun sareng niatna, tapi anu dipahami ku lawan bicara benteun sareng anu diniatkeun ku jalmi nu nyariosna, ieu kengen tapi upami anu dibutuhkeun…

Demikian sedikit kutipan dari kajian diatas, dan untuk lebih lengkapnya anda dapat mendengarkan atau mendownload kajian ini melalui tools yang kami sediakan.

TINGGALKAN KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here